ALDE DOLJ: CEREM AUTORITĂȚILOR GĂSIREA UNEI SOLUȚII PENTRU PACIENȚII DIN BALASAN

 

 image ALDE DOLJ: CEREM AUTORITĂȚILOR GĂSIREA UNEI SOLUȚII PENTRU PACIENȚII DIN BALASAN poze

SORIN VÎLCU, Vicepreşedinte ALDE Dolj:” Vom solicita în Consiliul Local Băilești găsirea unei soluții pentru redeschiderea cabinetului medical în Balasan”

 

 

Considerăm inacceptabilă maniera în care autoritățile locale din Băilești tratează problema cabinetului medical din Balasan, la mai bine de o lună de zile de la închiderea acestuia.

 

Oamenii din  Balasan nu trebuie să sufere de pe urma unui litigiu de ordin administrativ, de pe urma birocrației locale sau a relei credințe. Sunt 350 de asigurați medical acolo, dintre care 95 bolnavi cronici, unii dintre ei nedeplasabili. Ei au nevoie de  consultațiile medicului de familie într-un sediu adecvat pentru desfășurarea unei activități medicale”- afirmă Sorin Vîlcu, vicepresedinte ALDE Dolj.

 

        ALDE Dolj cere Primăriei și Consiliului Local Băilești să-și respecte cetățenii și, totodată, investiția facută de-a lungul timpului în cabinetul medical amenajat la Balasan.

 

        Consilierul local ALDE, Gheorghe Gliba, va cere din nou în sedința Consilului Local Băilești  găsirea urgentă a unei soluții legale pentru redeschiderea cabinetului medical, astfel încât pacienții din Balasan să poată beneficia în continuare de consultațiile medicului de familie Emilia Cristiana Sălceanu.

Considerăm că, în condițiile în care acest medic își face meseria cu devotament, fără a fi plătit pentru acest lucru, decizia de a-l alunga practic din comunitate după atâția ani de eforturi în slujba oamenilor este una total inadecvată.

 

Nu poți cere unor oameni suferinzi, mulți dintre ei în vârstă sau cu resurse materiale limitate sau în imposibilitatea fizică de a se deplasa, să mearga 7 km până la Băilești în căutarea unui cabinet medical unde să își poată obține tratamentul de care au nevoie. Dacă statul, autoritatea locala nu au voința de a-și respecta cetățenii, viața și sănătatea lor, ne gândim ca, împreuna cu alți oameni de bună credință, să găsim o soluție privată, astfel încât sătenii din Balasan să aiba în satul lor cabinet medical”- a mai afirmat vicepreședinte ALDE Dolj, Sorin Vîlcu.

 

ALDE înțelege revolta legitimă a oamenilor din Balasan și încurajează pe toți asigurații medical din zonă să facă un memoriu către Primăria Băilești, dar și către Prefect și Președintele Consiliului Județean prin care să ceară redeschiderea cabinetului medical, de care au atâta nevoie.

 

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ