ALDE DOLJ: ANUL ȘCOLAR TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ LA TIMP

cupa alde dolj1 ALDE DOLJ: ANUL ȘCOLAR TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ LA TIMP poze

Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Guvernul trebuie să ia toate măsurile ca anul școlar să înceapă fără întârziere, iar autoritățile locale să urgenteze lucrările de consolidare și modernizare la școli”

 

Ministrul Educației trebuie să-și țină promisiunea că anul școlar va începe la 11 septembrie. Dialogul social cu profesorii nemulțumiți trebuie susținut astfel încât să nu existe o amânare a începerii anului școlar. Ar fi o notă proastă pentru guvern.

În același timp constatăm că aceleași probleme revin înainte de începerea anului școlar și în județul nostru: instituții de învățământ fără autorizații de securitate la incendiu, lucrări neterminate la școli, incertitudini privind deschiderea la timp a tuturor unităților școlare.

Solicităm autorităților județene și în special celor locale din Tălpaș, Izvoare, Malu Mare și altele să urgenteze lucrările de consolidare și modernizare la școli, astfel încât ele să fie funcționale la timp. Înțelegem că unele proceduri privind licitațiile s-au prelungit, dar timpul trebuie recuperat. Nu este normal să mai avem șantiere în lucru în vreme ce copiii și profesorii sunt la clasă.

Am solicitat și consilierilor noștri locali din aceste comunități să se implice mai mult pentru rezolvarea întârzierilor la lucrări.

Din punctul nostru de vedere, pentru a nu mai avea aceste teme ”eterne” pe agenda publică înaintea începerii fiecărui nou an școlar, trei lucruri mari și late trebuie rezolvate în următorul an: legea manualelor, o nouă lege a educației, autorizarea de securitate la incendii pentru absolut toate unitățile școlare.

Ne exprimăm speranța ca măcar în județul nostru să fie ultimul an în care ne mai confruntăm cu aceste probleme.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ