AIESEC Craiova a readus multiculturalitatea în Bănie

 

grow aiesec 1 AIESEC Craiova a readus multiculturalitatea în Bănie poze

Organizația de studenți AIESEC Craiova a adus în această vară cel mai mare număr de voluntari internaționali datorită proiectelor pe care le desfășoară în prezent.După luni de interviuri și multă muncă depusă, membri AIESEC sunt onorați să le fie gazdă celor aproximatix 100 de tineri străini.

 

Proiectele AIESEC sunt în plina desfășurare în prezent iar tinerii internaționali au parte de una dintre cele mai frumoase experiențe. Timp de 6 săptămâni voluntarii veniți din țări precum China, India, Egipt, Turcia, Taiwan, Tunisia,Hong Kong, Grecia vor fi traineri pentru particpanțiiproiectelor.

Primul proiect care a dat startul acestei veri a fost proectul VET destinat elevilor de la liceele cu profil tehnologic. Pe durata proiectului elevii au facut practică timp de 3 săptămââni la intituții care se pliază pe specialitatea învățată la școală, precum industrie alimentară, mecanică, hair styling, protecția mediului.  Ultimele săptămâni ale proiectului constau în sesiuni ținute de voluntarii internaționali, sesiuni care se bazează pe autocunoaștere și dezvoltare personală.

De asemenea, la începutul lunii iulie au fost demarate și celelalte două proiecte Discover Schools, respectiv, Discover Kindergarten, primul adresându-se elevilor de la gimnaziu iar cel de-al doilea copiilor de la gradiniță. Pe parcursul proiectelor copiii vor învăța prin joc și joacă ce înseamnă responsabilitatea, lucrul în echipă proiectele bazându-se pe educația nonformală.

În aceste săptămâni petrecute în Bănie, voluntarii internaționali vor lua parte la multe activități, astfel încât să cunoască mai bine orașul gazdă și  li se vor prezenta tradițiile și preparatele culinare specifice regiunii. De asemenea, aceștia vor avea ocazia ca timp de o săptămână să viziteze cele mai frumoase orașe ale României.

AIESEC este o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de invățămant superior. AIESEC este prezentă în peste 2400 de universități, 126 țări și teritorii și are că scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi.