Adunarea generală a membrilor CAR din Mitropolia Olteniei

 

Poza Adunarea generala CAR a Mitropoliei Olteniei Adunarea generală a membrilor CAR din Mitropolia Olteniei poze

Membrii Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clericilor şi credincioşilor laici din Mitropolia Olteniei s-au reunit astăzi, 20 februarie 2014, în cadrul Adunării generale anuale. Întrunirea, a fost prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, în prezenţa preşedintelui CAR, părintele Cristian Grecu. În cuvântul rostit la începutul întrunirii, Mitropolitul Olteniei a apreciat în mod deosebit rezultatele obţinute de CAR a Mitropoliei Olteniei în cursul anului precedent şi a subliniat importanţa comuniunii atât spirituale, cât şi materiale, pentru credincioşi: „ Suntem evident într-o instituţie numită Casă de Ajutor Reciproc, Casă care are legătură cu viaţa noastră de familie, viaţa Bisericii, pe care Mântuitorul Iisus Hristos ne-a lăsat-o atunci când a spus că fraţii mei şi surorile mele sunt cei din lume. Prin aceste cuvinte a vrut să spună că, pornind de la familia biologică, ajungem la familia duhovnicească, la familia în care noi ne considerăm toţi fraţi şi surori şi avem aspiraţii şi nădejde spre Împărăţia Cerurilor, acolo unde vom întâlni pe Tatăl cel Ceresc, unde pururea cu Domnul vom fi. Casa în care noi ne aflăm este o Biserică de întrajutorare”, a precizat ÎPS Părinte Mitropolit Irineu.

Poza 2 Adunarea genelala CAR a Mitropoliei Olteniei Adunarea generală a membrilor CAR din Mitropolia Olteniei poze

Ajutoare în caz de boală şi deces

În continuarea Adunării a fost prezentat Raportul cu privire la contul de gestiune şi bilanţul gestionar pe anul 2013 şi s-a aprobat Planul financiar pentru anul în curs. Din bilanţul activităţilor derulate în 2013, prezentat de părintele revizor contabil al Casei, Cristian Nistorescu, a rezultat că, în afara împrumuturilor acordate, 100 membri au beneficiat anul trecut de ajutoare pentru boală, 23 membri, de ajutoare pentru naştere, iar 15 membri, de ajutoare pentru deces.

Casa de Ajutor Reciproc din Craiova funcţionează sub patronajul Mitropoliei Olteniei şi a fost înfiinţată în anul 1949. În prezent ea este formată din membri cotizanţi reprezentând clerici şi credincioşi laici din Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului şi Episcopia Severinului şi Strehaiei.