Adriana Teodorescu promite proiecte de impact la Teatrul Colibri

adriana teodorescu Adriana Teodorescu promite proiecte de impact la Teatrul Colibri poze

Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret “Colibri”, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectele pe care vrea să le implementeze la instituţia de cultură pe care o reprezintă.

„Una dintre menirile teatrelor pentru copii şi tineret este aceea de a educa din punct de vedere cultural tânăra generaţie, nu numai prin vizionarea spectacolelor din repertoriul instituţiei şi a celor invitate cu diferite ocazii, dar şi prin deschiderea şi cultivarea apetitului pentru actul de cultură în cadrul atelierelor de creaţie, a întâlnirilor directe cu artiştii şi specialiştii din domeniu. Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri” se alătură în sfârşit celorlalte teatre similare din ţară şi din străinătate care adună în jurul lor spectatorii dornici de a trece dincolo de cortină”, a declarat Adriana Teodorescu.

Primul proiect pe care Teatrul „Colibri” îl propune copiilor Craiovei se numeşte FABRICA DE POVEŞTI şi are în componenţă, pentru început, trei ateliere de creaţie:  Jocul de-a joaca, un atelier de deprindere a mânuirii păpuşilor bi-ba-bo (păpuşi pe mână), coordonat de actriţa Oana Stancu; Primul pas pe scenă, un atelier în care participanţii pot descoperi şi utiliza tehnici teatrale pe care le pot folosi în viaţa de zi cu zi sau îşi pot descoperi valenţe artistice; atelierul este coordonat de actriţa Alis Ianoş şi Ucenicul păpuşar, un atelier destinat tuturor acelora care doresc să înveţe cum se construiesc păpuşile de teatru, coordonat de sculptorul de păpuşi Norica Preduţ.

Atelierele se vor desfăşura pe parcursul a zece întâlniri şi se vor finaliza cu o expoziţie, în cazul atelierului de construcţie păpuşi, şi cu un scurt spectacol în cazul celorlalte două. Înscrierile se vor face în perioada 15 – 30 aprilie la tel. 0251-412.473, email: colibricolibri2012@yahoo.com, urmând ca în lunile mai şi iunie să se desfăşoare atelierele, conform graficului elaborat de către fiecare coordonator de atelier. Preţul este de 40 de lei / pers.

Un alt proiect pe care Adriana Teodorescu doreşte să îl implementeze vizează  Ziua Internaţională a Copilului. De această dată, Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri” va organiza o serie de manifestari dedicate celebrării „regatului copilăriei”, un spaţiu al poveştilor, veseliei, inocenţei şi speranţei.

Astfel, ziua de 1 Iunie este rezervată vernisajului celor două expoziţii Zâmbeşte un copil – râde o lume şi Personajul preferat, dar şi întâlnirilor cu păpuşile în cadrul evenimentului Porţi deschise spre poveste.

Evenimentele şi proiectele continuă pe tot parcursul lunii cu Maratonul păpuşilor şi găseşte, convinge, oferă.

–         Zâmbeşte un copil – râde o lume – expoziţie foto cu zâmbete de copii; sesiunea de strângere a fotografiilor va începe în data de 22 aprilie.

–         Personajul preferat  expoziţie de desene realizate de copii şi inspirate de spectacolele teatrului nostru; debutul acestui proiect va fi pe 20 aprilie.

–         Porţi deschise spre poveste – accesul liber în data de 1 Iunie în spaţiile instituţiei, unde vizitatorii primesc informaţii despre cum se construieşte un spectacol, o păpuşă, un costum…

–          Maratonul păpuşilor – prezentarea păpuşilor din spectacolele teatrului în spaţii neconvenţionale din Craiova; se va desfăşura pe tot parcursul lunii iunie.

–         găseşte, convinge, oferă – ediţie pilot a unui proiect care vizează atragerea spre teatru a copiilor care, din diferite motive, au fost privaţi de dreptul la cultură; se desfăşoară pe tot parcursul lunii iunie.