ADR – banii pentru reabilitarea căminului cultural Pieleşti

prioteasa si bogheanu ADR   banii pentru reabilitarea căminului cultural Pieleşti   poze

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia va informeaza ca, in data de 4 decembrie 2012, a avut loc semnarea unui nou contract de finantare – ”Reabilitare consolidare, extindere si dotare camin cultural nr. 1 Pielesti” in cadrul Axei prioritare 1– Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor– poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1– Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de Crestere.

Contractul a fost semnat de catre Doamna Marilena Bogheanu- Director al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si de catre Primarul Municipiului Craiova- Doamna Lia Olguta Vasilescu.  Primaria Municipiului Craiova, in parteneriat cu  Primaria Comunei Pielesti vor realiza reabilitarea, consolidarea extindere si dotare Caminului Cultural din Pielesti.

In urma acestei investitii, suprafata construita a imobilului va creste cu   cu 235 mp, iar cea desfasurata cu 810 mp, trecandu-se de la un regim de inaltime P la un regim de inaltime P+1. Deasemenea, cladirea va fi dotata cu centrala termica (instalatii termice) si instalatii sanitare pentru grupurile sanitare infintate. Pentru buna desfasurare a activitatilor social –culturale din cadrul proiectului se va dota cladirea cu echipamente specifice. Valoarea contractului este de 3.183.737,24 lei din care finantarea nerambursabila este de 2.458.840,58 lei.

Acest contract se adauga celor zece contracte, cu o valoare nerambursabila de 325.721.320,11 lei (75.749.144,21 euro), semnate anterior si aflate in implementare la  Primaria Craiova  in cadrul domeniului major de intervenite 1.1- „Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul Poli de Crestere”. Alte 4 contracte gestionate de Primaria Craiova in valoare totala de 51.001.471 euro au fost semnate in cadrul altor axe din  POR.