Admiterea la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică – Universitatea din Craiova

 

BG  8520 Admiterea la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică   Universitatea din Craiova poze

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică organizează în perioada 12.07.2017 – 19.07 .2017 admitere pentru anuluniversitar 2017/2018 la următoarele specializãri:

  • Calculatoare /Calculatoare în limba engleză: 125 de locuri la buget și 35 de locuri la taxă.
  • Automatică și informatică aplicată / Ingineria sistemelor multimedia: 118 de locuri la buget și 32 de locuri la taxă
  • Electronică aplicată: 35 de locuri la buget și 10 locuri la taxă.
  • Mecatronică şi Robotică: 35 de locuri la buget și 25 de locuri la taxă

Şef lucrări Marius MARIAN (prodecan al Facultății de Automatică, Calculatoare şi Electronică) este foarte încrezător în condiţiile de studiu şi oportunităţile care îi aşteaptă pe studenţi aici: „Suntem o facultate de inginerie cu tradiție și căutare, absolvenţii își găsesc locuri de muncă destul de repede, uneori chiar din timpul studenţiei. Facultatea noastră a dezvoltatcomponenta de relații internaționale,astfel că prin programul Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană, studenții au posibilitatea să beneficieze de stagii la universităţi partenere din străinătate”.

Alex Istrate (student, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică): „Am ales această facultate pentru gama largă de locuri de muncă disponibile în domeniu;anual oferta de muncă  la nivelul Craiovei este de 500 de programatori, din care se ocupă doar 10%. Ţi se oferă posibilitatea de a participa la internship la diverse firme, ceea ce mai târziu va conta ca ani de experiență”. Alin Stănculescu (student în anul I) a ales facultatea aceasta pentru că este „pasionat de programarea calculatoarelor și de electronică. Am avut ocazia să fac practică cu o echipă numită Proelit în cadrul institutului INCESA. Pe viitorii studenți îi sfătuiesc să învețe mai mult pentru a se angaja în domeniu”.

Oportunităţi de carieră prin Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică: programatori şi dezvoltatori software, arhitecţi de soluţii IT, proiectare și operare baze de date, asigurarea calităţii produselor software/hardware, automatică, controlul proceselor industriale, ingineria reglării automate, linii flexibile de fabricaţie, instalarea şi mentenanţa roboţilor industriali, electronică de mare putere, operatori infrastructură telecom, customer support, client service.

 

Toate informaţiile despre admitere la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică pot fi accesate pe http://www.ucv.ro; facebook.com/ucvro;

youtube.com/user/UniversitateCraiova, dar şi pe site-ul Facultăţii: http://www.ace.ucv.ro/