Admitere la Facultatea de Horticultură – Universitatea din Craiova

5 2 Admitere la Facultatea de Horticultură   Universitatea din Craiova poze

Facultatea de Horticultură din cadrul Universității din Craiova organizează în perioada 17-27.07.2017 admiterea pentru anul universitar 2017-2018 la următoarele specializări:

  • BIOLOGIE – 40 de locuri la buget și 20 la taxă
  • HORTICULTURĂ – 29 de locuri la buget și 31 la taxă
  • PEISAGISTICĂ – 24 de locuri la buget și 16 la taxă
  • INGINERIA și PROTECȚIA MEDIULUI în AGRICULTURĂ – 34 de locuri la buget și 26 la taxă
  • TEHNOLOGIA PRELUCRĂRII PRODUSELOR AGRICOLE – 27 de locuri la buget și 33 la taxă.

Admiterea se face pe baza mediei obținute la Bacalaureat.

6 2 Admitere la Facultatea de Horticultură   Universitatea din Craiova poze

Prof.univ. Cosmulescu Sina Niculina, decanul Facultăţii de Horticultură, ne-a vorbit despre oportunităţile studenţilor: ,,Facultatea de Horticultură este o facultate complexă. În cadrul acestei facultăți studenții se pregătesc pentru a fi ingineri horticoli, ingineri peisagişti, ingineri în industria alimentară, biologi și ingineri de mediu. Descoperim cu entuziasm că absolvenții noștri își găsesc cu uşurinţă un loc pe piața muncii, iar această facilitate se datorează faptului că studenţii sunt instruiţi în domenii complexe, care se bucură de o sferă largă de aplicabilitate şi sunt foarte solicitate. Mai mult, studenții au posibilitatea să obțină burse private de la agenți economici, care oferă burse tinerilor pe parcursul școlarizării, pentru că doresc să îi angajeze”.

Despre condiţia de student ne-a vorbit Maria Turbureanu (studentă, Horticultură): ,,Lucrurile pe care le-am învățat până în acest moment o să mă ajute în cariera mea. Pe viitorii studenți îi sfătuiesc să se implice în activitățile organizate de facultate”.

Absolvenţii Facultăţii de Horticultură se pot angaja în domenii precum: horticultură, peisagistică, ingineria produselor alimentare, biologie, ingineria mediului, protecţia plantelor, ştiinţele solului, conservarea biodiversității, managementul ecosistemelor antropice, pentru sectoarele de producţie, cercetare, învăţământ, servicii, management şi consultanţă, expertiză, analize şi determinări de laborator, business, finanțarea investițiilor rurale, managementul integrat al producţiei horticole şi agroalimentare, dezvoltarea spaţiului rural etc.

 

Toate informaţiile despre admitere la Facultatea de Horticultură pot fi accesate pe http://www.ucv.ro; facebook.com/ucvro;

youtube.com/user/UniversitateCraiova, dar şi pe site-ul Facultăţii: http://horticultura.ucv.ro/horticultura/