Administraţia Bazinală de Apă Jiu: S.G.A Dolj continuă lucrările de întreţinere a albiilor râurilor

 

 

 

     Personalul  Formaţiei  Craiova din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj a efectuat marți o amplă acţiune de igienizare a râului Jiu, zona pod  Breasta, amonte şi aval.

Activitatea s-a desfăşurat  atât manual, cât şi mecanizat, de-a lungul cursului de apă şi pe zona de protecţie a digului, participând peste 16 angajaţi S.G.A Dolj şi folosindu-se un buldoexcavator şi o autobasculantă de 24 tone.

          Datorită situaţiei actuale, încă de la instalarea stării de urgenţă, Administraţia Bazinală de Apă Jiu a luat toate măsurile de prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Astfel, pentu acţiunile din teren, fie că sunt  de igienizare, defrişare, decolmatare  se lucrează în grupuri restrânse de maxim 3 muncitori, păstrând distanţa de 2 metri. Ecologizarea efectuată azi pe râul Jiu  s-a întins pe o lungime de  cca 2 km.

          Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, au strâns de pe malul râului Jiu şi digul din zonă deşeuri menajere, din plastic, deşeuri rezultate din materiale de construcţii şi gunoi de grajd.

Totodată, în această perioadă se execută lucrări de întreţinere a  digurilor. Astfel, se fac defrişări mecanizate de arbori şi arbuşti şi curăţare manuală de iarbă  pentru a asigura întreţinerea corespunzătoare a  digurilor în caz de inundaţii.

          Având în vedere cantitatea mare de deşeuri ridicată de fiecare dată, A.B.A Jiu aminteşte autorităţile publice locale că, în conformitate cu prevederile legale actuale, acestea sunt responsabile direct de gestionarea regimului deşeurilor în arealul pe care îl administrează. În acest context, autorităţile publice locale au obligaţia să igienizeze cursurile de apă ori de câte ori este necesar şi trebuie să efectueze acţiuni de monitorizare pentru prevenirea depozitării deşeurilor pe maluri.

 

 

 

 

Compartimentul Relaţii cu Presa

 Bărbuţu Camelia, Purtator de cuvant