Adevărat a înviat! Muzeul de Artă din Craiova, reinaugurat în Postul Paștelui

muzeul de arta craiova 9 Adevărat a înviat! Muzeul de Artă din Craiova, reinaugurat în Postul Paștelui poze

După investiții de milioane de euro în reabilitare, Muzeul de Artă din Craiova a fost inaugurat, urmând ca de astăzi să fie din nou deschis publicului. 

La ceremonia inaugurală au uat parte președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu, șefa ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu, reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai instituțiilor craiovene  și parlamentarii de Dolj Cristiana Anghel, Ion Călin, Mărinică Dincă și Petre Petrescu.

muzeul de arta craiova 3 Adevărat a înviat! Muzeul de Artă din Craiova, reinaugurat în Postul Paștelui poze

Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj: „După eforturi îndelungate am reuşit să ajungem şi în momentul redeschiderii acestui muzeu, o adevărată bijuterie a Oltenie. Ne aflăm în faţa unui nou început şi ne dorim să fie de bun augur această zi. Cu circa opt milioane de euro de la Uniunea Europeană şi implicare maximă mai ales pentru întocmirea proiectului, am reuşit să facem ca acest muzeu să mai reziste încă o sută de ani de acum încolo. Expoziţia de bază este minunată. Să nu uităm că avem şase dintre operele brâncuşiene şi colecţii pe care niciun alt muzeu nu le mai are. Sunt sigur că publicul va fi impresionat de ceea ce va găsi aici. Multumesc tuturor celor care şi-au adus contribuţia şi mult succes domnului director”.

 

muzeul de arta craiova 51 Adevărat a înviat! Muzeul de Artă din Craiova, reinaugurat în Postul Paștelui poze

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: „Este o zi minunată pentru Craiova. Iată că muzeul va fi redat publicului. Vorbim despre o bijuterie arhitecturală care de-a lungul timpului a fost vizitată de personalităţi care au spus foarte clar că este cel mai frumos muzeu din Europa. Le mulţumesc domnului Ion Prioteasa şi echipei CJ Dolj pentru faptul că au demarat şi au dus la bun sfârşit acest proiect şi îi urez domnului director Ştefârţă să aibă cât mai mulţi vizitatori”.

 

muzeul de arta craiova 11 Adevărat a înviat! Muzeul de Artă din Craiova, reinaugurat în Postul Paștelui poze

Emilian Ștefârță, directorul Muzeului de Artă din Craiova: „Mulţumesc pentru prezenţa la acest eveniment. Este o zi când punem punct unui amplu proces de restaurare al acestui minunat lăcaş de cultură, proces care a durat cam cinci ani. A fost o perioadă nu foarte uşoară pentru cei implicaţi în procesul de restaurare dar rezultatul ne bucură. Începând de vineri, 20 martie a.c., muzeul va fi redeschis pentru public şi sperăm din suflet că numărul vizitatorilor va fi pe măsura aşteptărilor noastre