Adăpostul canin de pe Brestei, gata de primit “chiriaşi” – VIDEO

olguta adapost canin 1 Adăpostul canin de pe Brestei, gata de primit chiriaşi   VIDEO poze

Municipalitatea craioveană a luat ieri în primire adăpostul canin construit la marginea oraşului, pe strada Brestei. 

caini adapost hingheri Adăpostul canin de pe Brestei, gata de primit chiriaşi   VIDEO poze

La recepţie au luat parte primarul Lia Olguţa Vasilescu, alături de city managerul Gheorghe Nedelescu şi şeful SRL-ului de Salubritate, Cristian Popescu.

caini adapost 2 Adăpostul canin de pe Brestei, gata de primit chiriaşi   VIDEO poze

Stabilimentul de pe Brestei este dotat cu sală de carantină, sală de operaţii şi sală post – operatorie, având în plus cinci adăposturi cu o capacitate totală de 512 locuri pentru câini comunitari care urmează să fie cazaţi permanent aici.

olguta adapost canin 2 Adăpostul canin de pe Brestei, gata de primit chiriaşi   VIDEO poze

“Ne respectăm astăzi una din promisiunile făcute în campania electorală. A durat aproape un an de zile, mai mult decât ne-am fi putut închipui noi, pentru că, la data la care am preluat primăria, nu exista nici măcar un studiu de fezabilitate pentru realizarea acestui adăpost. Acesta poate fi extins până la o capacitate de 5000 de locuri, dar am realiat acum partea cea mai grea, corpul administrativ şi toate sălile, inclusiv bucătăria, în aşa fel încât să respectăm toate normele europene şi să nu mai fim criticaţi de ONG-uri. Putem să-i anunţăm deja pe craioveni că pot să sune la telefonul cetăţeanului să ne anunţe unde sunt câini agresivi, să venim să-i ridicăm. Am făcut-o şi eu, de două ori în ultimele două zile”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

veterinar adapost canin 2 Adăpostul canin de pe Brestei, gata de primit chiriaşi   VIDEO poze

Odată ajunşi la adăpost, maidanezii sunt consultaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi, apoi trec în adăposturile construite în incintă.

Potrivit directorului Cristian Popescu, Salubritatea, care va prelua adăpostul, a luat măsuri pentru angajarea de personal suplimentar, atât hingheri, cât şi îngrijitori.

Edilii craioveni mai au de rezolvat problema mâncării pentru patrupede, căutând modalităţi să scape de meniul de hrană uscată pentru câini impus de normele de mediu.

caini adapost 3 Adăpostul canin de pe Brestei, gata de primit chiriaşi   VIDEO poze

“Avem o problemă din acest punct de vedere şi s-ar putea să fim amendaţi de cei de la Mediu, dar ne asumăm riscul. Noi vrem să încheiem parteneriate cu supermarket-urile din Craiova, care să ne predea alimentele înainte de expirarea perioadei de valabilitate şi să cumpărăm cât mai puţină hrană”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

City managerul Gheorghe Nedelescu a precizat că municipalitatea va lua măsuri pentru a evita sancţiunile.

“Noi ne-am consultat şi cu colegii din alte oraşe şi există o modalitate pentru a face rost de hrană în acest mod. Soluţia există, se aplică de exemplu la Timişoara. Vom face o adresă către DSP şi vom cere o dispensă în acest sens. Oricum scopul nostru este să ţinem costurile cât mai jos, sub nicio formă nu vom solicita fonduri suplimentare faţă de cele acordate pentru întreţinerea adăpostului”, a spus Nedelescu.