Acţiunile poliţiştilor rutieri continuă pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

 

Acţiunile poliţiştilor rutieri continuă pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

Ieri, 26 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Craiova au organizat o acţiune, în municipiul Craiova, dar şi pe principalele drumurile naţional-europene din judeţul Dolj, în scopul prevenirii accidentelor rutiere generate de încălcarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii acționat, împreună cu lucrători SAS Dolj şi pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia rutieră de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii au aplicat 190 sancţiuni contravenţionale, dintre care 100 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state. Valoarea sancțiunilor se ridică la suma de 26300 lei, în  cadrul acţiunii fiind reţinute în vederea suspendării 5 permise de conducere şi retrase 19 certificate înmatriculare.

Exemple:

  1. 1.     G.MIRELA, 27 ani, din Craiova a fost depistată de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism, pe strada Calea Severinului, cu viteza de 108 km/h. Acesta a fost sancţionată conform OUG nr. 195/2002 Rep cu amendă de 810 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.
  2. Poliţiştii craioveni l-au depistat şi pe C.IONEL, 42 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ştirbei Vodă, fără a avea RCA valabil. Conducătorul auto fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.
  3. 3.     Un alt doljean, M.CĂTĂLIN, 22 ani, din comuna Rast, judeţul Dolj a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, în comuna Rast, având o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu 810 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.