Acțiuni preventive, în domeniul silvic și piscicol, desfășurate de jandarmii craioveni

 

 

 

 

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au desfășurat mai multe activitți preventive în domeniul silvic și pisciol, în zona comunei Bistreț, județul Dolj.

În data de 19.12 a.c., jandarmii au observat pe unul din drumurile agricole din zona pădurii Bistreț, un bărbat care transporta material lemnos, într-o căruță. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul a sustras material lemnos fără drept și a fost sancționat contravențional, în baza Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice cu amendă în valoare totală de 1000 de lei.

 

De asemenea, duminică, jandarmii au depistat pe marginea unui bazin de apă, din aceeași comună, un bărbat care pescuia folosind mai multe plase de tip monofilament.  Cu ocazia constatării faptei, jandarmii au ridicat în vederea confiscării 320 de metri de plasă tip monofilament și au întocmit persoanei în cauză actele de constatare pentru deţinere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, infracțiune prevăzută la art.64 lit k) din OG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul