Acțiuni pentru combaterea poleiului şi îndepărtarea zăpezii la nivelul municipiului Craiova 26 – 28 decembrie

 

 

Craiova, 28 decembrie 2014 267,5 tone de sare şi 43 tone de nisip au fost împrăştiate pe străzile din Craiova în cele 36 de ore de intervenţie, desfăşurată începând din seara de 26 decembrie 2014.

Comandamentul de deszăpezire al municipiului Craiova, înființat prin dispoziția primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a intervenit iniţial, în seara de 26 decembrie 2014, pentru combaterea poleiului în zonele de risc de pe teritoriul municipiului Craiova, astfel încât să fie prevenite incidentele cauzate de apariția acestui fenomen. Au fost împrăștiate şapte tone de sare în intersecțiile din oraș, în zonele de pantă, precum și în sensurile giratorii și pe cele trei pasaje (suprateran, Electro, CFR). Având în vedere condițiile meteorologice înregistrate în dimineaţa de 27 decembrie, acțiunea a fost extinsă la nivelul întregului municipiu, numărul muncitorilor angrenaţi în activitatea de deszăpezire fiind mărit de la 10 la 55. Acţiunea de deszăpezire desfăşurată la nivelul municipiului a vizat atât combaterea poleiului cât şi îndepărtarea zăpezii depuse pe carosabil, iniţial pe principalele artere ale oraşului, apoi pe străzile secundare. Începând din data de 28 decembrie, acţiunile utilajelor şi echipelor de muncitori au fost concentrate pe combaterea poleiului pe porţiunile în care riscul producerii unor accidente este ridicat.

În cele 36 de ore de intervenţie, au fost folosite în total 267,5 tone de sare şi 43 tone de nisip astfel încât arterele şi străzile secundare să fie menţinute la un nivel funcţional.

Având în vedere faptul că municipiul Craiova se va afla sub atenţionare Cod galben de ninsoare începând din seara de 28 decembrie 2014, comandamentul de deszăpezire constituit la nivelul oraşului este pregătit să intervină cu un număr sporit de utilaje şi personal necalificat pentru îndepărtarea zăpezii şi combaterea poleiului.