Acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale la regimul silvic

 
Odată cu instalarea sezonului rece și a cererilor de material lemnos, s-a constatat o creștere a faptelor de natură contravențională sau penală, constând în tăieri ilegale de masă lemnoasă, atât pentru consumul propriu, cât și pentru comercializarea ilegală.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au desfășurat mai multe acțiuni în domeniul silvic, pe raza județului Dolj, în urma cărora au fost sancționate contravențional 15 persoane cu amenzi în valoare de 10.600 lei, pentru scoaterea de arbori din fondul forestier național și transport de material lemnos, fără documente legale și au fost constatate 11 infracțiuni pentru taiere ilegală de arbori.

În toate situațiile în care au fost depistate persoane care tăiau sau sustrăgeau material lemnos, acesta a fost predat personalului silvic, fiind stabilit un prejudiciu de 9500 lei.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare, atât independent, cât și în colaborare cu organele silvice, pentru prevenirea și combaterea tăierilor și transportului ilegal de material lemnos.

 

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

IJJ Dolj                                GJMb Craiova