ABA Jiu:Poluare cu păcură la Porțile de Fier I

aba jiu barca dunare ABA Jiu:Poluare cu păcură la Porțile de Fier I poze
Astăzi, 17 ianuarie 2013, ora: 12.45 am fost anunțați de către reprezentanții Hidroelectrica P.F.I – Porțile de Fier I, că în amonte de baraj s-ar fi produs un eveniment de poluare cu produs petrolier. La fața locului s-au deplasat reprezentanți de la S.G.A. Mehedinți- compartimentele: GRA – Gospodărirea Resurselor de Apă și Inspecția Apelor pentru a evalua situația și de a lua măsuri de intervenție, în vederea atenuării fenomenului.
De asemenea, S.H.D. – Sistemul Hidrotehnic Dunăre a luat legătura cu observatorii din amonte pentru a verifica cele sesizate. În urma deplasării reprezentanților G.R.A. – S.G.A. Mehedinți la Barajul P.F.I., la orele 13.30 s-a confirmat existența unor pete discontinue de păcură.
La fața locului s-au deplasat specialiști ai S.G.A. Mehedinți cu o formație de intervenție operativă care va acționa în vederea neutralizării substanțelor poluante cu 25 saci de spillsorb. Menționăm că, petele dicontinue sunt localizate de-a lungul barajului pe 100 m și o lățime de 30 m, între câmpurile deversoare 4 – 10 .
În momentul de față, în amonte și aval de baraj nu a fost semnalată prezența produsului petrolier, poluarea având un caracter local.