ABA Jiu: Tesluiul a inundat DJ 641 Mischii – Caracal

 

Ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultimele 48 de ore,  s-au produs scurgeri de pe versanţi, ce a dus la creşteri de niveluri şi debite pe pârâul Teslui, fără depăşirea Cotelor de Apărare, fiind inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii – Caracal, în localitatea Pieleşti, sat Pârşani, zona de subtraversarea podului de cale ferată, pe o lungime de 60-70 m cu o înălţime a lamei de apă de 30 cm.

         Circulaţia în zona a  fost închisă de către Poliţia Rurală şi reprezentanţi ai CLSU Pieleşti, iar pentru autoturisme circulaţia s-a deviat pe o rută ocolitoare, situată aval 500 m.

          Ţinând cont de actuala situaţie hidro-meteo reprezentanţii Administraţiei Bainale de Apă Jiu  vor desfăşura în continuare acţiuni de monitorizare şi supraveghere a a zonei.

 

 

SITUAŢIA HIDROLOGICĂ în bazinul hidrografic Jiu

     

              Debitele şi nivelurile la staţiile hidrometrice pe râul Jiu, au fost staţionare şi variabile în sectorul superior, iar în rest staţionare şi în crestere. În această dimineaţă nivelurile pe râul Jiu la staţiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE APĂRARE.

Debitele şi nivelurile pe afluenţi şi râurile interioare la staţiile hidrometrice au fost în general  staţionare şi variabile pe cele situate în  bazinul superior şi estul bazinului mijlociu, iar în rest în creştere datorită precipitaţiilor înregistrate în interval, mai însemnate cantitativ şi propagării. În această dimineaţă nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE APĂRARE.