ABA Jiu: Poluare cu produse petroliere pe Dunăre

 

În dimineața zilei de 23.02.2015, ora 05.15 personalul navei Aurora 8 al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți a observat  la km 931, pe luciul apei (fluviului Dunărea) pete discontinue de produs petrolier, pe o lățime de 30 de metri și  pe o distanță de 1,5 km. Personalul S.GA.Mehedinți s-a deplasat în zonă pentru depistarea poluatorului și luarea măsurilor necesare. Ajunși la față locului angajații S.G.A Mehedinți au acționat cu substanțe absorbante.                                    

Echipele de intervenții formate din personalul muncitor  – S.G.A. Mehedinți au intervenit atât din salupă, cât și de pe malul fluviului Dunărea cu o cantitate de cca. 350 kg substanțe biodegradabile. De asemenea a fost montat un baraj plutitor de 26 m pentru localizarea și neutralizarea substanței poluatoare, iar personalul tehnic a continuat verificarile agenților economici din zona în vederea identificării poluatorului.

În data de 23.02.2015, ora 11.00 fenomenul de poluare era în diminuare (descreștere), se mai observau urme de produse petroliere, amonte de zona în care   s-a acționat (km fl. 931 până la km 933).

S-a continuat monitorizarea fluviului Dunărea până ieri, 25.02.2015, ora 15.00. La această ora nu se mai observă pe luciul de apă urme de produse petroliere.

         Pe toată perioada amintită S.G.A. Mehedinți a intervenit cu material absorbant tip spill – sorb  cu o cantitate totală de 350 kg.

 

 

Biroul Relaţii Presă