ABA Jiu participă la exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren “Managementul acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generală de inundaţii în oraşul Bechet”

dig saci aba jiu 1 ABA Jiu participă la exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren “Managementul acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generală de inundaţii în oraşul Bechet” poze

Administraţia Bazinală de Apă Jiu va participa mâine, 26 noiembrie 2015 la exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren “Managementul acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generală de inundaţii în oraşul Bechet”, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bugaria 2007-2013. 

Organizatorul acţiunii este Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia”al judeţului Dolj, exerciţiul făcând parte din implementarea proiectului “Centru de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în Caz de Dezastre în Regiunea Transfrontalieră”. Vor fi prezenţi şi reprezentanţi de specialitate ai Republicii Bulgaria.

dig saci aba jiu 2 ABA Jiu participă la exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren “Managementul acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generală de inundaţii în oraşul Bechet” poze

 Simularea va consta într-un exerciţiu de apărare împotriva inundaţiilor provocate de revărsarea fluviului Dunărea, în oraşul Bechet.

            A.B.A Jiu prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj va asigura în cadrul exerciţiului forţe umane şi mijloace de apărare după cum urmează: personal TESA – 5 persoane, personal de intervenţie – 30 de persoane, autobasculante 24 t – 2 bucăţi, buldoexcavator – 1 bucăţi, autoutilitare – 3 bucăţi, saci rafie – 3000 bucăţi, folie polietilenă – 300 kg, hidrobaraje – 300 metri.

 dig de saci 15 mai ABA Jiu participă la exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren “Managementul acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generală de inundaţii în oraşul Bechet” poze

“Având în vedere inundaţiile de la Dunăre din 2006, experienţa acumulată  atunci şi în anii următori, se simulează acest exerciţiu de inundaţii. Mai exact, se simulează inundarea unei zone din Bechetul Vechi, aceasta fiind cea mai aproape de fluviu şi, drept urmare, locul cel mai expus pericolului. Concret se va simula ruperea unui dig de la Dunăre, iar reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu – S.G.A Dolj împreună cu colegii de la ISU Dolj vor interveni cu saci de nisip şi hidrobaraje. Subliniez faptul că, forţele celor două instituţii implicate în aplicarea exerciţiului vor construi un dig din saci cu nisip acolo unde se va rupe digul, iar în locul cel mai expus şi apropiat de localitatea Bechetul Vechi vor monta hidrobarajele, apărând în acest fel gospodăriile, casele şi şcoala existente în zonă”, director A.B.A Jiu, Marin Talău.