ABA Jiu: Cod Galben de inundații în Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea

avertizare hidro ABA Jiu: Cod Galben de inundații în Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea poze

ATENTIONARE  HIDROLOGICA  NR. 10  DIN  16.04.2014

 

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 16.04.2014 Ora: 12:00 Numărul mesajului: 10

Către:

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă:  Banat, Jiu, Olt.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:   

Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, afluenţi Olt inferior

FENOMENELE VIZATE:

Creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 16.04.2014 ora 20:00 – 18.04.2014 ora 18:00

 

 

TEXTUL MESAJULUI:

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

 

            Se instituie COD GALBEN începând din data de 16.04.2014 ora 20:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţul Dolj),  pe unii afluenţidin bazinul mijlociu şi inferior al Jiului (judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt,  Vâlcea şi Dolj.

 

            Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

            Izolat, creşteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENTIE se pot produce şi pe alte râuri mici din sudul şi estul ţării.

           

Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Intocmit,

Elena ANGHEL

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius Mătreaţă