ABA Jiu: AVERTIZARE HIDROLOGICA NR. 20 DIN 25.04.2014 – Cod Portocaliu pe Jiu

AVERTIZARE HIDROLOGICA NR. 20 DIN 25.04.2014

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 25.04.2014 Ora: 09:30 Numărul mesajului: 20

Către:

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:   

Desnăţui, Jiu, afluenţi Olt inferior, Călmăţui, Vedea, Argeş

FENOMENELE VIZATE:

Creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi de INUNDATIE

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 25.04.2014 ora 10:00 – 26.04.2014 ora 18:00

TEXTUL MESAJULUI:

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează Avertizarea hidrologică nr.19 din 24.04.2014 ora 18:00, după cum urmează:

COD PORTOCALIU

            COD PORTOCALIU pe râurile din bazinele hidrografice: Motru superior şi afluentul său Coşuştea (judeţele Mehedinţi şi Gorj), pe Jiu la Răcari – sector îndiguit (judeţul Dolj).

 

COD GALBEN          

            COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui (judetul Dolj), pe Jiu şi pe afluenţii săi (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olteţ şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj,pe Călmăţui (judeţul Teleorman), bazinul superior al Vedei şi pe afluenţii săi din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, pe râurile din bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

 

            Fenomenele vizate de CODUL GALBEN, pe râurile din judeţele Olt, Vâlcea, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 25.04.2014 ora 12:00 – 25.04.2014 ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate.

            Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

 

            Se ridică începând cu 25.04.2014 ora 10:00 AVERTIZAREA HIDROLOGICA COD GALBEN SI PORTOCALIU de pe celelalte râuri avertizate anterior.

 

            Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

 

Intocmit,

Elena Anghel

 

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius Mătreaţă