ABA Jiu: Avertizare de Cod Galben

harta ABA Jiu: Avertizare de Cod Galben poze

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, în perioada 28.09.2015 ora 12:00 – 29.09.2015 ora 16:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

 

COD GALBEN

 Pe râurile din  bazinele hidrografice: Gilort superior şi afluenţii mici de stânga ai Jiului superior şi mijlociu din judeţul Gorj afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, afluenţii Argeşului superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), bazinele superioare ale Ialomiţei, Prahovei şi Teleajenului(judeţele Dâmboviţa şi Prahova).

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din zonele de deal şi munte din judeţele  Gorj, Vâlcea, Argeş şi Prahova.

           

            Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

            În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

 

Anexat se gaseşte harta cu codurile şi semnificaţia acestora.

 

COD GALBEN: Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii. Depăşire COTE DE ATENŢIE;

 

 

 

Compartimentul de Comunicare, Relații publice, Relații cu presa