A început războiul pe cabinetele parlamentare. Olguţa l-a trimis pe Dascălu la redistribuire

m dascalu grafic A început războiul pe cabinetele parlamentare. Olguţa l a trimis pe Dascălu la redistribuire poze

USL conduce cu 1-o în meciul început cu PDL pe seama cabinetelor parlamentare după ce spaţiul din Brazda lui Novac al lui Constantin Dascălu i-a fost atribuit de primărie pesedistului Nicu Vasilescu. 

Pedelistul Constantin Dascălu a obţinut un contract de închiriere cu RAADPFL Craiova la puţină vreme după cea devenit deputat pe colegiul II Craiova, în 2008. Colegiul cu pricina a fost câştigat la ultimele alegeri de pesedistul Nicu Vasilescu, Dascălu obţinând însă şi el un post de deputat, la redistribuire.

Teza conducerii primăriei, enunţată de primarul Lia Olguţa Vasilescu, e că atribuirea spaţiilor pentru cabinetele parlamentare ţine cont de votul popular, Nicu Vasilescu având astfel prioritate. “Alegătorii din colegiul nr.2 au votat covârşitor pentru Nicu Vasilescu, care şi-a câştigat mandatul cu peste 50 la sută din voturi. Domnul Dascălu e ieşit deputat la redistribuire. La redistribuire şi-a luat mandatul de parlamentar, la redistribuire va primi şi sediu”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Dreptul lui Dascălu de a rămâne chiriaşul municipalităţii în sediul din Brazdă a fost apărat de cei doi pedelişti prezenţi la datorie în consiliul local, fără prea mare spor însă.

Priamarul Lia Olguţa Vasilescu susţinea că deputatul PDL nici măcar nu a depus  în timp util o cerere pentru reînnoirea contractului de închiriere, pedeliştii o contraziceau cu documente pregătite din timp. În cele din urmă Lia Olguţa Vasilescu a admis că sunt doi parlamentari pretendenţi la sediul din Brazdă şi a lăsat atribuirea la discreţia consilierilor locali, care au votat cu 21 de voturi la 2, în favoarea lui Nicu Vasilescu.

“Doamna primar, aduceţi-vă aminte de vorba aceea: fie roata şi pătrată, tot se mai întoarce o dată”, a încercat un argument suprem, consilierul PDL Marian Vasile. “O ştiu şi chiar asta se întâmplă”, l-a asigurat Olguţa Vasilescu.