A început construcția noului stadion „Oblemenco”. Olguța: Lucrările durează mai puțin decât documentația!

olguta stadion oblemenco 1 A început construcția noului stadion „Oblemenco”. Olguța: Lucrările durează mai puțin decât documentația! poze

Lucrările de construcție la noul stadion „Oblemenco” au început astăzi, termenul de execuție asumat de firma contractantă fiind de 14 luni și jumătate. 

Angajații companiei CON A au demarat săpăturile pentru pregătirea subsolului suprafeței de joc în această dimineață. La această oră, doar 15 angajați ai societății lucrează la noul stadion, numărul acestora urmând însă să crească la aproximativ 500 în stadile ulterioare ale realizării investiției.

olguta stadion oblemenco 7 A început construcția noului stadion „Oblemenco”. Olguța: Lucrările durează mai puțin decât documentația! poze

Potrivit primarului Lia Olguța Vasilescu, lucrările vor fi finalizate în 14 luni și jumătate, noul stadion urmând a fi gata până la sfârșitul anului viitor.

olguta stadion oblemenco 10 A început construcția noului stadion „Oblemenco”. Olguța: Lucrările durează mai puțin decât documentația! poze

„Suntem fericiți să vă anunțăm că astăzi au început lucrările de construcție la noul stadion al Craiovei. După cum ne-am obișnuit în România, lucrările efectuve vor dura mult mai puțin decât documentația premergătoare. Termenul asumat de constructor este de 14 luni și jumătate, iar demersurile privind documetația necesară au durat doi ani. Trebuie să recunosc că a fost un efort să demarăm acest proiect în timpul mandatului meu. A fost nevoie de hotărâri de consiliu local, de hotărâri de guvern, de schimburi de teren de procese în instanță cu unul dintre foștii chiriași ai stadionului, dacă poate fi numit chiriaș cineva care nu și-a plătit chiria, însă iată că am depășit toate aceste obstacole și azi demarăm construcția stadionului. O să fiu prezentă în fiecare zi pe șantier să văd cum evoluează lucrările, dar am toată încrederea că firma constructoare își va respecta termenul asumat prin contract. Au toate premisele. În primul rând că e vorba de o firmă cu experiență în asemenea lucrări, au mai făcut stadioane. În al doilea rând, nu vom mai avea surpriza cu proiectele proaste în care constructorii descoperă tot felul de hibe, cum ne-am confruntat la alte lucrări, pentru că tot firma respectivă a asigurat și proiectarea, deci știu foarte bine ce au de făcut și, în plus, ei asigură și furnizarea materialelor necesare, deci nu pot acuza probleme la acest capitol. Am mai spus că această investiție nu este la fel de mare ca valoare ca și aducțiunea firului doi de la Izvarna, dar este proiectul de care mă simt cel mai legată și care cred că va fi o emblemă a Craiovei pentru cel puțin 50 de ani, așa cum a fost și vechiul stadion, iar la sfârșit sper să am și eu măcar un loc în tribună”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

 

Manda: Nu cred că mai există cârcotași!

Prezent la evenimentul de deschidere a lucrărilor la noul stadion, deputatul Claudiu Manda, cunoscut ca și microbist, a ținut să marcheze închiderea sezonul de „cârcoteli” pe marginea investiției.

olguta stadion oblemenco 12 A început construcția noului stadion „Oblemenco”. Olguța: Lucrările durează mai puțin decât documentația! poze olguta stadion oblemenco 17 A început construcția noului stadion „Oblemenco”. Olguța: Lucrările durează mai puțin decât documentația! poze

„Cred că la această oră nu mai există cârcotași. Ne-am obișnuit în ultimii doi ani să auzim tot felul de lucruri. Mai întâi s-a spus că nu se face, că e doar o promisiune electorală, apoi că numai se demolează, apoi că nu sunt bani pentru această investiție. Uite că suntem acum la momentul în care încep lucrările la noul stadion, cu un contructor serios și cu finanțare asigurată. O felicit pe doamna primar și vreau să-i mai spun: să nu fie supărată că lucrările nu se finalizează în acest mandat. Eu sunt convins căl la finele lui 2016, tot ea îl va inaugura”, a spus Manda.