A fost pusă piatră de temelie pentru o nouă biserică în Arhiepiscopia Craiovei

 

 

Sâmbătă, 28 martie, a fost pusă piatră de temelie pentru noua biserică ce va fi ridicată în cartierul din zona magazinului Selgros de lângă Craiova, sub purtarea de grijă a Sfântului Arhidiacon Ştefan şi a Sfântului Grigorie Decapolitul. Câteva zeci de persoane au participat la sfinţirea locului unde va fi ridicat sfântul locaș. Slujba de temeluire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi consilierul cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, părintele Grigore Vulcănescu.

poza temeluirea unei noi biserici in Arhiepiscopia Craiovei A fost pusă piatră de temelie pentru o nouă biserică în Arhiepiscopia Craiovei poze

„A zidi o biserică este lucrul cel mai de preţ din această lume, pentru că biserica este Casa Tatălui Ceresc. Această casă Tatăl a zidit-o, Fiul a întărit-o şi Duhul Sfânt a sfinţit-o, spunem la rugăciunea de sfinţire a bisericii. Deci, Cel care a zidit întreaga lume ne ajută să zidim şi noi această casă unde El, cu puterea Sa dumnezeiască, să locuiască şi să împărtăşească tuturor celor care cu credinţă şi cu evlavie intră în ea, darurile sale cele bogate. Prin urmare, lucrarea pe care noi o împlinim în această sâmbătă din Postul Sfintelor Paşti nu este o întâmplare, ci o rânduială divină. Faptul că Dumnezeu ne-a reunit astăzi aici pentru a pune piatră de temelie acestei biserici este o binecuvântare atât pentru noi, cât şi pentru pământul acesta, pentru locul acesta care primeşte pe el o casă a lui Dumnezeu”, a spus în cuvântul de învățătură ÎPS Irineu.