A.B.A Jiu a decolmatat pârâul Mereţel

meretel dupa efectuare lucrare A.B.A Jiu a decolmatat pârâul Mereţel poze

A.B.A Jiu a decolmatat pârâul Mereţel. Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a definitivat lucrarea  de Decolmatare si reprofilare  a albiei  pârâului Mereţel, la Greceşti, în satul Gropanele. Refacerea acestui pârâu a fost demarată la începutul lunii mai 2016 şi finalizată săptămâna trecută.

            Lucrarea a fost executată pe o lungime de 1900 ml, pământul excavat  fiind sistematizat sub forma de dig pentru a  apăra casele şi gospodăriile cetăţenilor din zonă.

Albia pârâului era plină de vegeraţie, ploile semnificative din ultimul timp aducând pe cursul de apă tot felul de gunoaie lemnoase şi nu numai.  Astfel, după acţiunea de defrişare, angajaţii S.G.A Dolj au efectuat lucrarea de decolmatare si reprofilare a Mereţelului cu un excavator şi au efectuat un dig de protecţie ce va pune pe viitor la adăpost grădinile şi gospodăriile locuitorilor localităţii Greceşti riverani cursului de apă.

 

“Această lucrare a fost prinsă în Planul Tehnic de Exploatare al  S.G.A Dolj din acest an şi era necesară realizarea de  urgenţă întrucât pârâul Mereţel nu fusese regularizat până acum. Aşa cum este cunoscut, acest pârâu ieşea din matcă şi inunda gospodăriile de fiecare dată când precipitaţiile, ploile erau mai abundente”.

 MERETEL INAINTE DE LUCRARE A.B.A Jiu a decolmatat pârâul Mereţel poze

Zilele acestea se vor definitiva ultimele detalii, angajaţii S.G.A Dolj ocupându-se de întreţinerea acestui pârâu.

 

 

 

 

Compartimentul Relaţii Presă