A 28 a stație de carburanți Rompetrol din județul Dolj

Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis astăzi a cincea stație de carburanți Rompetrol din municipiul Craiova (strada Henry Ford, nr. 12). Investiția totală se ridică la circa 1,5 milioane USD și asigură crearea a 15 noi locuri de muncă.

Noua stație face parte din strategia companiei de extinderea rețelei de distribuție la nivel național și consolidarea prezenței în puncte cheie pentru activitatea noastră, fiind a 11 stație deschisăîn acest an. Aceasta ne permite să fim mai aproape de clienții noștri și să venim în întâmpinarea acestora cu produsele și serviciile de înaltă calitate” declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.

Prin dotările și facilitățile oferite, noua stație Rompetrol se adresează în special locuitorilor municipiului Craiova, aceasta beneficiind de 3 pompe care oferă gamele de carburanți Efix și EfixS, AdBlue servicii de internet WiFi, sisteme multimedia, facilități moderne de plată, dar și de restaurantul Hei – care promovează mâncarea sănatoasă care se prepară rapid și se adresează celor care doresc sa încerce o nouă experiență revitalizantă.

Stația dispune și de un sistem modern de iluminat cu tehnologie LED ce îi permite un consum redus de energie.

Cu un număr de 290 de angajați la nivelul județului, compania opereazăpe plan local o rețea de distribuție carburanți formată din patru stații Rompetrol în Craiova, 11 stații Rompetrol Partner și 12 Rompetrol Expresîn diverse localități din Dolj. La acestea se adaugă un depozit de carburanți în localitatea Almaj (la 20 km de Craiova),puncte de distribuție butelii Rompetrol și 17 stații de alimentare auto cu gaz petrolier lichefiat.

O dată cu finalizarea programului de modernizare a stațiilor Rompetrol și a rafinăriei Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai complexe din jurul Mării Negre, ne-am propus ca direcție strategică la nivelul Grupului o consolidare și extindere a activităților noastre de retail din România, Bulgaria, Georgiași Republica Moldova. Craiova nu este doar inima Olteniei, ci și centrul nostru regional, unde deținem pe lângă rețeaua Rompetrol și un depozit conectat la infrastructura rutierăși feroviară, care ne asigură forța necesară dezvoltării” declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.

La nivel național, Rompetrol Downstream opera la finalul lunii august un număr de 940 de puncte de comercializare carburanți (stații proprii, stații Rompetrol Partner, stații Rompetrol Expres, baze interne de 9 și 20 de metri cubi), în creștere cu 70 de unități comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă și șase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Șimleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), dar și cele trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Rompetrol Downstream împreună cu Rompetrol Gas au reușit în perioada ianuarie – iunie 2019 o creștere cu 7% a cantităților totale de carburanți comercializați (benzină, motorină, GPL) pe plan intern. Evoluția a fost susținută și de extinderea rețelei de distribuție, dar și de o creștere importantă pe segmentul NFR (non-fuel retail).

Un factor important al creșterilor cantităților vândute și a valorii obținute este reprezentat de carburanții produși la rafinăria Petromidia Năvodari care, prin programele de investiții în modernizarea și conformarea instalațiilor sale, reușește constant să se mențină la standarde înalte de calitate.

Departmentul de Comunicare și Relații Publice

KMG International