9 MAI – SĂRBĂTORITĂ LA IPJ DOLJ

cezar avramnicolescipj 9 MAI – SĂRBĂTORITĂ LA IPJ DOLJ poze
Polițiștii doljeni au avut privilegiul de a lua parte la manifestări aparte, ocazionate de sărbătorirea zilei de 9 Mai, cu tripla ei semnificație istorică, Ziua Europei (1950 – Declarația Schuman – Constituirea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului – piatra de temelie a Uniunii Europene de astăzi), Ziua Victoriei (1945 – terminarea celui de-al doilea război mondial), Ziua Independenței (1877 – citirea în Parlament, de către ministrul de externe Mihail Kogălniceanu a Declarației de Independență față de Imperiul Otoman).
Detalii puțin cunoscute publicului larg, referitoare la aceste repere istorice decisive ale istoriei, ne-au fost dezvăluite într-o manieră fermecătoare de către domnul profesor universitar doctor Cezar Gabriel Avram, care ne-a onorat cu o prelegere despre însemnătatea acestei zile deosebite.

autografeipj 9 MAI – SĂRBĂTORITĂ LA IPJ DOLJ poze
Ne-a făcut onoarea să fie alături de noi și Prefectul Județului Dolj, dl. Marius Cristinel Deca, care a rostit o scurtă alocuțiune despre semnificația zilei de 9 Mai și care a adresat aprecieri cu privire la activitatea polițiștilor doljeni.
Domnul comisar șef dr. Constantin Nicolescu a făcut trecerea la cea de-a doua parte a festivității și i-a felicitat pe cei doi colegi ai noștri, dl. comisar șef Turaiche Marius și dl. agent de poliție Constantin Romulus Preda pentru deosebita contribuție culturală pe care au adus-o acestei manifestări prin expoziția de pictură, respectiv sesiunea de autografe cu care au îmbogățit ziua de astăzi, oferindu-le diplome de excelență și însemne de apreciere.
Dl. comisar șef Turaiche Marius a avut amabilitatea de a expune o mică parte din picturile domniei sale, reunite într-o succintă expoziție, în holul Inspectoratului, iar dl. agent de poliție Constantin Romulus Preda ne-a încântat spiritele cu volumul de poezie “Mii de baionete îmi decorează inima”, pe care a avut bunăvoința să ofere autografe colegilor polițiști, care, la rândul dumnealor, i-au adresat felicitări pentru debutul său editorial.