Filiaşi/2020 vine cu semafoare inteligente şi parcări laterale

1 40 300x169 Filiaşi/2020 vine cu semafoare inteligente şi parcări laterale poze

Conducătorii auto care tranzitează Filiaşiul se bucură, începând din data de 12 februarie 2019, de un sistem de semaforizare inteligent. Potrivit edilului şef din acest oraş, Costeluş Ilie Gheorghe, sistemul a funcţionat încă de la începutul lunii ianuarie 2019, pe modul intermitent.

“Cele 10 semafoare vor merge timp de o lună pe un ciclu fix care a fost stabilit în urma măsurătorilor din trafic. Pentru a înlesni traziţia, fiecare trecere de pietoni a fost supravegheată de poliţişti locali şi agenţi de la Poliţia Filiaşi. Aceştia le-au atras atenţia pietonilor de existenţa semafoarelor. Important de menţionat este şi faptul că, timp de o lună, aceste semafoare citesc traficul şi se vor seta în funcţie de circulaţia care există. Investiţia s-a ridicat la valoarea de 1.300.000 lei fiind susţinută de către C.N.A.I.R. În acest mod se va circula mult mai repede”, a declarat edilul oraşului Filiaşi.6 16 300x169 Filiaşi/2020 vine cu semafoare inteligente şi parcări laterale poze

Coşmarul şoferilor care tranzitau acest oraş este aproape să se sfârşească, din momentul montarii noilor semafoare inteligente. “Este foarte bine gândit. Stăteam mai mult de juma de oră să ies din Filiaşi de fiecare dată. Se trezea cate un pieton sa traverseze şi nu aveai ce face, opreai maşina, se circula în ritm de melc”, a menţionat Claudiu M., conducător auto. Pe de altă parte, unul dintre trecătorii întâlniţi, Florin S., a adăugat că “este normal să se întâmple aşa ceva. Se pierdea timp aiurea cu fiecare trecător. Aşa stăm civilizat la semafor, ne strângem mai mulţi şi circulaţia se va decongestiona”.

Parcări laterale – investiţia Primăriei Filiaşi 7 11 300x169 Filiaşi/2020 vine cu semafoare inteligente şi parcări laterale poze

Costeluş Ilie Gheorghe susţine sistemul şi chiar plusează cu o nouă investiţie: parcările laterale. Proiectul urmează a fi suportat din bugetul local al primăriei şi se ridică la valoarea de 2.700.000 lei. “Dacă totul decurge cum ne-am propus, anul acesta va fi implementat. În acest fel, vor dispărea maşinile care sunt parcate pe strada principală şi se va fluidiza mult mai uşor traficul. In acelaşi timp, îmi doresc să cresc şi gradul de confort al filişenilor”, a conchis Costeluşi Ilie Gheorghe.

3 31 300x169 Filiaşi/2020 vine cu semafoare inteligente şi parcări laterale poze

2 40 300x169 Filiaşi/2020 vine cu semafoare inteligente şi parcări laterale poze