Bujorii, simbolul prosperitatii

20190307 193346 300x300 Bujorii, simbolul prosperitatii poze

Bujorul este cunoscut in cutuma populara ca fiind simbol al prosperitatii, el dobandind chiar denumirea de Floarea Imparatului, in China antica. Revenind in zilele noastre, aceasta floarea, cu un puternic miros placut, avand un colorit impresionant, reuseste sa predomine in gradinile in care isi face aparitia. Deoarece face parte din categoria plantelor ce le place spatiul, are nevoie ca, intre bulbi, in momentul plantarii, sa fie lasat cel putin 1 m. Este mare iubitoare de apa, drept urmare, specialistii recomanda udarea ei, mai ales in lunile de vara, in caz negativ frumoasele flori risca sa se ofileasca. Pe langa faptul ca sunt flori minunate, bujorii mai au inca un mare avantaj, respectiv durata lor de viata care poate ajunge chiar pana la 100 de ani. Si ce poate fi mai frumos decat sa le lasi copiilor si nepotilor, drept mostenire o gradina inflorita cu bujori? Tot la capitolul avantaje, este bine sa stiti ca petalele bujorilor sunt comestibile, fiind utilizate cu succes in scop medicinal in tratarea astmului sau chiar durerilor de cap.

Evident, cel mai indicat ar fi sa va plantati singuri bujorii, din bulbi care detin certificat de inflorire sigura. Pe site-ul www.bulbiromania.ro, aveti la dispozitie o gama variata de bujori, care mai de care mai frumosi, preturile variind pentru orice buzunar. Flori luxuriante, bujorii au marele avantaj de a fi usor de ingrijit, asta in cazul in care le asigurati un sol cu substante nutritive, o zona care sa fie puternic luminata si o udare periodica conform cu instructiunile.

In tara noastra, exista mai multe zone in care bujorii salbaticci sunt protejati de lege. Perioada de inflorire este marcata chiar de diverse serbari campenesti care strang laolalta oamenii care iubesc aceasta floare si vor sa se bucure de mirosul si coloritul ei. De altfel, potrivit ultimelor cercetari se pare ca aceasta floare existan, in diverse forme, pe toate continentele batranului Pamant.