66 de pietoni amendaţi de poliţiştii craioveni

comunicatus 66 de pietoni amendaţi de poliţiştii craioveni poze

În cursul zilei de ieri poliţiştii Serviciului Rutier – B.D.N.E. şi cei din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traversărilor neregulamentare de către pietoni, dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale, din care 62 au fost aplicate pietonilor şi 22 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de 23545 lei.

Exemplu: N.EUGEN, 32 de ani, din Craiova, în timp ce conducea autoturismul pe Calea București, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni regulamentar. Acesta a fost sancționat conform prevederilor OUG 195/2002 R și ca măsură complementară i s-a reținut și permisul de conducere pe o perioadă de 30 zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice.