tigari1  poze

 

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Mihail Bravul” Dolj a întreprins în 2016un număr de13măsuri de prevenire a contrabandei.  În funcție de volumul de mărfuri de contrabandă confiscate, Inspectoratul „Mihai Bravul” Dolj ocupă locul 6 în clasamentulInspectoratelor Județene de Jandarmi analizate. Conform datelor colectate, bunurile confiscate de către Inspectoratele Județene de Jandarmi sunt în proporție de peste 90 la sută ţigări și alte produse din tutun, precum și alcool și alte tipuri de produse cosmetice sau electrocasnice.Ca urmare a acestor acţiuni, 24.580 ţigări de contrabandă au fost confiscate.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoConsși susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfățurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației ”InfoCons” autorităţilor vizate.

Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine”are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.

 

 

 

 

 

 

DESPRE INFOCONS

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori. Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

DESPRE BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMÂNIA

British American Tobacco este liderul pieței tutunului din România, al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României (peste 12,5 miliarde de euro plătiți doar în ultimii 10 ani) și unul dintre principalii investitori. British American Tobacco (BAT) este un angajator strategic în Romania, generândmaimult de 2.000 de locuri de muncădirecteprinfabricasa de la Ploiesti, încompania de distribuție – BAT Trading şiîncentrul de servicii integrate – British American Shared Services Europe (BASSE).