51 de utilaje acționează pentru deszăpezirea Craiovei

deszapezire24.03 51 de utilaje acționează pentru deszăpezirea Craiovei poze

 

Craiova, 24 martie 2020. În prezent, 51 de utilaje îndepărtează zăpada de pe carosabil, împrăștie material antiderapant, încarcă și transportă sare pentru aprovizionarea punctelor intermediare de depozitare din oraș. 180 tone de material antiderapant au fost folosite în ultimele 12 ore pentru combaterea poleiului.

“Deși avem atenționare Cod portocaliu, cantitatea de zăpadă nu este însemnată cantitativ însă viscolul ne-a pus probleme pe tot parcursul nopții, inclusiv în primele ore ale dimineții. Am respectat Programul comun de deszăpezire, acționând cu prioritate pe bulevardele si arterele principale iar, pe parcursul zilei, urmează să intervenim și în zonele de case, pe arterele secundare și parcările dintre blocuri”, a declarat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Reamintim faptul că, potrivit Programului comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea și combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarnă 2019-2020, se acționează prioritar pe străzile de categorie I, are sunt de obicei cele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Ulterior îndepărtării zăpezii de pe această categorie de căi publice, se trece la deszăpezirea străzilor de categorie II și apoi III.

SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de deszăpezire în municipiul Craiova, face apel la cetățenii municipiuluisă parcheze autovehiculele astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire și, în cazul în care sunt nevoiți să părăseasă locuința și să foloseasă mașina personală, să depoziteze zăpada îndepărtată de pe autovehicule pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil, lângă bordură, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor și scurgerea apei în sistemul de canalizare.