50 de autobuze noi pentru RAT Craiova. Preda: E o achiziţie istorică!

olgutaradu predarat 1 50 de autobuze noi pentru RAT Craiova. Preda: E o achiziţie istorică! poze

Directorul RAT Craiova, Radu Preda, a anunţat azi, cot la cot cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, demararea procedurii de achiziţie publică pentru lotul de 50 de autobuze noi. 

 

 

“Începând de azi am încărcat în sistemul public de licitaţii achiziţia de autobuze a municipiului Craiova. Este vorba de 50 autobuze noi, din care până la sfârşitul anului o mare parte probabil le vom avea în curtea RAT Craiova. În paralel, la nivelul municipalităţii se derulează şi proiectul de reabilitare a liniei de tramvai, proiect pe fonduri europene în care sunt investiţi aproape 20 milioane de euro, cu termen de finalizare peste doi ani, în urma căruia linia de rulare a tramvaiului din Craiova, care este nemodernizată şi nereparată de peste 30 de ani va fi construită integral aproape de la zero, se face o structură nouă, astfel încât şi tramvaiul din Craiova să circule în condiţii moderne, în condiţii de siguranţă, să nu mai producă acel zgomot deranjant pentru cetăţeni.  Nu puteam face acest lucru fără sprijinul municipalităţii, pentru că situaţia financiară de la RAT Craiova nu este deloc bună. E o achiziţie istorică pe care o facem cu sprijinul primăriei şi a doamnei primar. Niciodată în istoria regiei, nici chiar pe vremea comuniştilor, nu au mai intrat în parcul auto 50 de autobuze noi dintr-o dată”, a spus Radu Preda.

Este vorba de un prim pas în modernizarea flotei de autobuze a regiei municipale, spune Lia Olguţa Vasilescu, primăria având în plan achiziţia de autobuze şi în anii viitori.

autobuz olguta 19 50 de autobuze noi pentru RAT Craiova. Preda: E o achiziţie istorică! poze

“Sigur că ne dorim schimbarea întregului parc auto, care înseamnă 250 de autobuze şi 50 de tramvaie. Dar asta, aşa cum am promis o vom face pe fonduri europene după deschiderea exerciţiului financiar 2014-2020, însă considerăm că nu mai putem aştepta până la deschiderea acestui exerciţiu financiar, pentru că ar însemna că undeva abia anul viitor ar însemna să depunem proiectele, prin 2015 abia să începem licitaţiile, iar în 2016 să avem respectivele autobuze, în condiţiile în care parcul auto arată aşa cum arată nu mai putea aştepta până atunci, ci era obligatoriu să achiziţionăm acum 50 de autobuze noi, mai ales că linia de tramvai care este nemodernizată de aproape 30 de ani ne-a constrâns să preluăm transportul public mai mult cu autobuzele”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.