450 de măşti de protecţie şi aproape 2.000 de sticle de alcool sanitar, confiscate de polițiști

Astăzi 15.05.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel:

– 276 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

– 517 de persoane se află în carantină

– 2.342 de persoane au ieșit din carantină

– 13.916 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu

– 86 de persoane vindecate

– 155 persoane confirmate pozitiv

– 2 decese

 

 

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

 

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea respectării normelor legale aflate în vigoare. Astfel, în cursul zilei de ieri, 14 mai, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 500 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 80 de societăţi comerciale. Pentru abaterile constatate în contextul actual, forţele de ordine au aplicat, în cursul zilei de ieri, 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

De asemenea, în perioada 12-14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au desfăşurat acţiuni pentru protejarea populaţiei de anumite practici comerciale ilicite. Astfel, poliţiştii de la economic, împreună cu reprezentanţi D.S.V.S.A. Dolj, au verificat peste 50 de agenţi economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 235.000 de lei. În majoritatea cazurilor, poliţiştii au identificat agenţi economici care desfăşurau acte de comerţ cu produse pentru care nu erau îndeplinite condiţiile legale de comercializare.

Aşadar, ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat pentru continuarea verificărilor, pe lângă diferite tipuri de produse alimentare, 450 de măşti de protecţie şi aproape 2.000 de sticle de alcool sanitar, valoarea totală a bunurilor fiind estimată la suma de 20.000 de lei.

 

 

 

 

                                                Instituția Prefectului – Județul  Dolj