400 de milioane de euro pentru agricultori prin APIA

m camp agricultura 400 de milioane de euro pentru agricultori prin APIA poze

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Executivul a alocat aproximativ 400 milioane de euro pentru plata avansului la plăţile directe la hectar începând cu 16 octombrie. 

“Guvernul a alocat astăzi aproximativ 400 de milioane de euro pentru plata avansului la plăţile directe la hectar. Plăţile vor fi efectuate de către APIA începând cu 16 octombrie a.c. până la 30 noiembrie a.c., iar numărul agricultorilor care vor beneficia de această aceşti bani este de 1.092.000.
Banii alocaţi de către Executiv fac parte dintr-un fond total de aproximativ 1 miliard de euro care se acordă pentru plăţile directe pe hectar, din care aproximativ 700 milioane de euro sunt bani de la Uniunea Europeană (prin Fondul European de Garantare Agricolă FEGA), iar restul de aproximativ 300 milioane de euro provin de la bugetul de stat”, precizează comunicatul Guvernului.
„Partea de bani care revine componentei naţionale a fost asigurată în bugetul de stat pentru anul 2010 şi nu sunt bani luati din altă parte, ci doar din bugetul de stat. Important este că s-a reuşit obţinerea sumelor europene, astfel încât acest avans să se poată plăti începând cu data de 16 octombrie”, a declarat primul-ministru Emil Boc.