21 de permise reţinute şi 362 de amenzi aplicate de Rutieră

 

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii de la formaţiunile poliţiei rutiere au organizat şi executat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de viteză şi de nerespectarea semnificației culorilor semaforului electric aflat în funcțiune.
Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi poliţiştii Biroului Rutier au urmărit şi verificarea legalităţii documentelor însoţitoare ale autovehiculelor înmatriculate în alte state, precum şi conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.
Poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 362 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 52 660 lei, conform prevederilor OUG 195/2002 R. Astfel, au fost aplicate 82 sancţiuni pentru abaterile svârşite de conducătorii de autovehicule înmatriculate în alte state, 68 sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă, 45 abateri au fost folosirea telefonului mobil în timpul mersului, iar alte 60 sancţiuni au fost aplicate pentru viteză. Deasemenea, au mai fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea culorii roşu a semaforului electric şi alte 5 pentru nerespectarea culorii galben.
Un număr de 21 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar 7 certificate de înmatriculare au fost retrase.