200 de angajaţi ai primăriei Craiova cu interdicţie de a părăsi oraşul pe perioada alegerilor

sedinta angajati primarie 200 de angajaţi ai primăriei Craiova cu interdicţie de a părăsi oraşul pe perioada alegerilor poze

Cei 200 de funcţionari publici ai municipalităţii au fost” consemnaţi în cazarmă” pe perioada alegerilor locale. Concediile se aprobă doar cu “om la schimb”. 

Este vorba despre angajaţii municipalităţii care au primit în grijă secţiile de votare din oraş, nu mai puţin de 168 anul acesta, ei trebuind să se ocupe de amenajarea şi dotarea acestora până la tragerea la sorţi şi preluarea atribuţiilor de către preşedinţii şi locţiitorii birourilor de secţie, care vor fi desemnaţi în ultima decadă a acestei luni.

Celor 168 de responsabili de secţie li se adaugă şi funcţionarii publici, şefii de serviciu şi directorii care fac parte din colectivul de coordonare a activităţii pre-electorale, toţi fiind convocaţi astăzi de secretarul municipiului Nicoleta Miulescu, pentru instruire şi predarea materialelelor.

Cei 200 au parte de tratament special în această perioadă. De principiu, în perioada 15 mai – 15 iunie, nici un şef din primărie nu mai are voie să aprobe vreun concediu de odihnă pentru funcţionarii din subordine până nu verifică dacă respectivul nu e cumva pe lista responsabililor cu secţiile de votare. În acest caz, concediile nu sunt aprobate decât în situaţia în care responsabilul găseşte vreun coleg dispus să-i preia atribuţiile.

Angajaţii municipalităţii au scăpat în acest an de afişarea listelor electorale, acestea urmând a fi disponibile pentru consultare, nu la fiecare secţie de votare, ci doar la sediul serviciului de evidenţă a populaţiei din cadrul primăriei Craiova.

O altă noutate este că în acest an municipalitatea nu prea are bani pentru dotarea secţiilor de votare. Urnele şi cabinele de vot sunt asigurate “din recuperări” de la alegerile precedente. Edilii se caută în buget în aceste zile ca să tocmească ceva pânză pentru a asigura secretul votului, restul obiectelor necesare, respectiv “mese, lacăte, fişete, extinctoare şi cafea”, urmând a fi asigurate de directorii unităţilor de învăţământ care găzduiesc secţiile de votare. “Discutaţi cu directorii, nu se poate să nu aibă să asigure din resurse proprii aşa ceva”, i-a încurajat Nicoleta Miulescu pe angaajaţii primăriei trimişi cam cu tolba goală la amenajarea secţiilor de votare.