17 doljeni prinsi că nu acordau prioritate pietonilor

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Rutier – BDNE împreună cu poliţişti Biroului Rutier Craiova şi reprezentanţi ai RAR au organizat şi executat o acţiune pe liniaprevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie cauzate de defecţiunile tehnice ale autovehiculelor şi de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Poliţiştii au constatat în cadrul acţiunii 111 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 9420 lei. Astfel, 19 sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice constatate (defecţiuni la sistemul de iluminare, accesorii neomologate la sistemul de evacuare), 17 pentru neacordare prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

19 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar 5 certificate de înamtriculare au fost retrase.

Exemplu: D.SILVIA, 45 ani, din Craiova a fost depistată de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Decebal și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător.

Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă şi ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 zile.