100 de căsătorii la Craiova, la Festivalul Îndrăgostiţilor – video

casatorii 100 de căsătorii la Craiova, la Festivalul Îndrăgostiţilor   video poze

100 de cupluri tinere din Craiova au fost căsătorite pentru o zi la primăria din Bănie, într-un eveniment din cadrul Festivalului Îndrăgostiţilor. Căsătoriile simbolice au fost oficiate de viceprimarul Nicuşor Sas, singurul burlac dintre demnitarii din fruntea primăriei.

Ceremonia a început la ora 11 în sala mare a primăriei Craiova şi s-a desfăşurat pe acrdurile muzicii clasice, pentru buna desfăşurare a evenimentului fiind recrutaţi şi membrii orchestrei de la Teatrul Liric “Elena Teodorini”, înghesuiţi pe holul primăriei. Cei 200 de tineri au fost întâmpinaţi cu muzică, flori şi inimioare de pluş, apoi poftiţi în sala de şedinţe a primăriei să-şi aştepte rândul la “căsătorit”.

casatorii 1 100 de căsătorii la Craiova, la Festivalul Îndrăgostiţilor   video poze

Viceprimarul Teodor Nicuşor Sas a citit răbdător cele numele celor 100 de cupluri şi le-a înmânat la fiecare certificatul de căsătorie simbolic, ornat în mod special cu inimioare. La finalul ceremoniei a mărturisit că se aşteaptă să revadă cel puţin câteva dintre cuplurile “cununate” astăzi, la Casa Căsătoriilor, în timpul în care activează ca ofiţer de stare civilă.  “Anul trecut, din cele 40-50 de cupluri pe care le-am cununat, 4 sau cinci au revenit apoi la primărie şi s-au căsătorit cu acte în regulă. Sper ca şi în acest an să se păstreze tradiţia, ba chiar să avem un procent mai mare şi mai mulţi tineri să facă acest pas” a spus Nicuşor Sas.

casatorii 2 100 de căsătorii la Craiova, la Festivalul Îndrăgostiţilor   video poze

Cuplurile căstărite pentru o zi vor avea parte şi de un bal, organizat în această seară de primărie la restaurantul Flora din Craiova. Programul inţial prevdea şi un concert şi zboruri de agrement la Aeroclubul Oltenia, anulate însă din cauza condiţiilor meteorologice.

casatorii 3 100 de căsătorii la Craiova, la Festivalul Îndrăgostiţilor   video poze

La Craiova, Festivalul Îndrăgostiţilor continuă pe 24 februarie cu “Dragobetele”, când municipalitatea a programat un spectacol de muzică populară. Între timp, edilii încă mai aşteaptă declaraţii de dragoste în urna special montată în faţa primăriei, cea mai inspirată dintre ele urmând a fi premiată cu o excursie de două persoane la Poiana Braşov.

urnaindragostiti 100 de căsătorii la Craiova, la Festivalul Îndrăgostiţilor   video poze